Beuningen: (024) 677 19 87
Terug
Home

Zwemdiploma A

Direct
inschrijven!

Zwemdiploma A – Leer zwemmen bij Zwembad De Plons

NRZ Banner-image licentiehouders 300x600

Wil jij dat jouw kind leert zwemmen op een leuke en veilige manier? Schrijf ze dan in voor zwemdiploma A bij Zwembad de Plons! Bij ons kan je terecht voor professionele zwemlessen om zwemdiploma A te behalen. Het Zwem-ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Raad Zwemveiligheid | NRZ.

De stappen richting zwemdiploma A

 1. Inschrijven
 2. Intakegesprek + proefles
 3. Reguliere zwemlessen – 1x p/w
 4. Examentraining – 2x p/w voor 5 weken
 5. Zwemexamen

1. Schrijf vandaag nog in voor een zwemles!

Wil jij dat jouw kind start met vaardigheden en het zelfvertrouwen ontwikkelt om veilig te kunnen zwemmen? Schrijf ze direct in voor zwemlessen voor kinderen bij Zwembad de Plons! Neem contact met ons op voor meer informatie en schrijf jouw kind in voor zwemlessen bij Zwembad de Plons.

2. Start nu jouw inschrijving

Bij inschrijving voor het zwemdiploma A-programma ontvang je van ons een oproep voor een intakegesprek, dit duurt 30-45 minuten. Tijdens deze afspraak wordt onder andere de lesmethode besproken, en gaat de zwemonderwijzer(es) samen met jouw kind het water in om te beoordelen of hij of zij voldoende watervrij is om te beginnen met de zwemlessen.

Als blijkt dat jouw kind nog niet voldoende watervrij is, bieden wij de mogelijkheid om te starten met de SPILL-les (Spelen, Interactie, Leren en Luisteren). Deze lessen zijn speciaal ter watervoorbereiding voor het zwemdiploma A-programma. De SPILL-les is opgedeeld in drie niveaus. Tijdens de intake wordt het niveau van jouw kind bepaald. Hij of zij kan de SPILL-les volgen totdat de reguliere zwemlessen voor het zwemdiploma A beginnen.

3. Reguliere zwemlessen

Wij bieden flexibele zwemles mogelijkheden aan met diverse lesuren, zowel doordeweeks als in het weekend, zodat je de zwemles kunt kiezen die het beste bij jouw schema past. De zwemlessen voor zwemdiploma A starten 4x per jaar, namelijk in januari, april, juli en oktober. Komt een zwemles toch een keer niet uit? Geen zorgen, iedere week worden er inhaallessen gegeven. Bekijk hier het inhaalrooster.

Onze werkwijze

Één van de voordelen bij Zwembad De Plons is de nadruk op persoonlijke aandacht. Wij werken met kleine lesgroepen zodat elke leerling individuele begeleiding kan ontvangen. Dit stelt ons in staat om de voortgang van elke leerling op de voet te volgen en aan te passen aan hun specifieke behoeften. Of een kind nu een snelle leerling is of wat meer tijd nodig heeft, wij zorgen ervoor dat ze op een comfortabel tempo kunnen leren en groeien. Daarnaast is veiligheid een absolute prioriteit in ons zwembad. Onze zweminstructeurs zijn uitstekend getraind in het waarborgen van een veilige omgeving tijdens de zwemlessen. Zo kunnen ouders gerust zijn dat hun kinderen in goede handen zijn terwijl ze werken aan het behalen van hun zwemdiploma A.

Wat leert jouw kind voor zwemdiploma A?

Tijdens de zwemlessen voor zwemdiploma A leren kinderen een breed scala aan zwemvaardigheden. Ze worden vertrouwd gemaakt met de basis zwemslagen, zoals:

 • Schoolslag 
 • Rugslag
 • Technieken om zichzelf voort te bewegen in het water.

Daarnaast worden essentiële vaardigheden zoals:

 • Drijven
 • Onder water gaan 
 • Veilig uit het water komen uitgebreid behandeld. 

We geloven ook sterk in het belang van waterveiligheid, daarom leren we kinderen hoe zij zichzelf en anderen kunnen redden in noodsituaties en maken we hen bewust van mogelijke gevaren in en rondom het water.

Het behalen van het zwemdiploma A bestaat uit twee onderdelen: zwemmen in kleding en zwemmen in badkleding. Om mee te kunnen doen aan het afzwemmen zijn er een aantal kledingeisen waaraan uw kind moet voldoen:

 • Badkleding
 • T-shirt of blouse met lange mouwen
 • Lange broek , jurk of rok tot de enkels.
 • Schoenen (schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan, geen surfschoenen)

4. Examentraining

Als jouw kind bijna klaar is voor het behalen van het zwemdiploma A gaat hij of zij een examentraining volgen. Dit om de puntjes op de i te zetten en conditie op te bouwen. Jouw kind gaat dus de laatste 5 weken vóór het examen 2 keer per week zwemmen.

5. Eisen zwemdiploma A

 • Proef Survival (met kleding)

Vanaf enige hoogte te water gaan met een voetsprong voorwaarts, na het bovenkomen aansluitend 15 seconden watertrappen, gevolgd door 12,5 meter zwemmen, proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

 • Proef Onder water oriëntatie (zonder kleding)

Van de kant te water gaan met een sprong (duiken heeft de voorkeur), gevolgd door (zonder boven te komen). Onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 3 meter van de (start-)kant bevindt.

 • Proef Conditiezwemmen

25 meter schoolslag, gevolgd door 25 meter enkelvoudige rugslag, gevolgd door 25 meter schoolslag onderbroken door 1 keer voetwaarts richting de bodem zakken, gevolgd door 25 meter enkelvoudige rugslag.

 • Proef Borst- en rugcrawl
  • 5 meter borstcrawl.
  • 5 meter rugcrawl.
 • Proef Vertrouwd voelen in het water

Enkele slagen zwemmen op de buik, aansluitend 5 seconden drijven op de buik, aansluitend enkele slagen zwemmen, gevolgd door halve draai naar rugligging, gevolgd door 10 seconden drijven op de rug.

 • Proef Boven water oriënteren en verplaatsen

Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 60 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, waarin 2 keer, al watertrappend, een hele draai om de lengte-as gemaakt wordt.

Gratis zwemplezier

Kinderen die bij ons op zwemles zitten kunnen gratis vrij zwemmen onder begeleiding van een volwassene. Als begeleider kunt u een begeleidersabonnement afsluiten op naam van uw kind, waarmee u een korting krijgt op een 10-badenkaart welke te gebruiken is voor het hele gezin.  

Kies hier onder uw gewenste locatie.

Beuningen

Schrijf direct in

Tarieven

BeschrijvingPrijs
Per les (60 min)€13,25*
Examentraining 5 weken incl. examen kosten€95,25
Inschrijfgeld (incl. pakje)€27,50
*Borg polsband (éénmalig)€7,50
*Betaling per kwartaal via automatische incasso

Lestijden

DagTijd
maandag16:15-17:15
17:15-18:15
18:15-19:15
dinsdag15:15-16:15
16:15-17:15
17:15-18:15
woensdag14:30-15:30
15:30-16:30
16:30-17:30
donderdag15:00-16:00
16:00-17:00
17:00-18:00
zaterdag09:30-10:30
10:30-11:30
11:30-12:30