Beuningen: (024) 677 19 87
Terug
Home

ABC zwemles

ABC Zwemmen: Zwemmende kinderen zijn blije kinderen!

Een ABC zwemdiploma is de basis voor ieder kind om zich vrij te kunnen bewegen in het water. Bij Zwembad De Plons willen wij kinderen leren zwemmen op een leuke manier. De zwemlessen worden zodanig opgebouwd dat uw kind met gemak en veel plezier wordt voorbereid op het behalen van zwemdiploma A, B en C. Daarbij leren kinderen verschillende soorten zwemslagen, van leren drijven tot aan schoolslag en rugslag borst en rugcrawl. Hierna voelt uw kind zich als een vis in het water!

Daarbij wordt uw kind breed opgeleid, zodat de opleiding ABC zeer vloeiend zal verlopen. Natuurlijk staat plezier voor de kinderen hierbij centraal!

Het zwemdiploma ABC wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Om ongewenst gedrag in het zwembad zoveel mogelijk te voorkomen hanteren we bij de plons de richtlijnen van de Gedragscode Zwembadbranche. Deze gedragscode bevat omgangsregels in zwembaden waarop zowel ouders als medewerkers een beroep kunnen doen.

Kinderen met enige zwemvaardigheid:
Bent u in Beuningen komen wonen en heeft u kind zwemervaring of heeft uw kind in een ander zwembad zwemles? Dan is het mogelijk om bij ons zwemles te volgen.

De aanmelding voor deze instroom zwemlessen verloopt anders.
U kunt uw kind via onderstaande link inschrijven. Vervolgens nemen wij contact met u op voor een ‘voorzwem afspraak’.  Tijdens het voorzwemmen beoordeelt een ervaren zweminstructeur het zwemniveau.  In overleg met ouder/verzorger zoeken wij een passende plaats in een lesgroep.
Kinderen met enige zwemvaardigheid (instromers) – Zwembad de Plons

ABC zwemdiploma halen bij Zwembad De Plons

  • Kinderen kunnen starten met de lessen vanaf 4 jaar.
  • Lessen worden 1 keer per week met een tijdsduur van 60 minuten gegeven.
  • Lessen worden gegeven op een vaste dag en tijd die wij samen met u uitzoeken.
  • Goede communicatie met het zwembad, via een zwemonderwijzer(es).
  • Kijklessen: waarin de ouders de vorderingen van het kind kunnen bekijken.
  • 90% haalt zwemdiploma A in één jaar
  • 100% haalt zwemdiploma A in 1 1/4 jaar
  • 100% haalt zwemdiploma B in 13 lessen
  • Inhaalmogelijkheden bij verzuim

De methodiek die wij hanteren, wijkt af van andere zwembaden en is niet klassikaal gericht. Kinderen werken ook een deel zelfstandig in de vorm van een circuit . Op de heenweg leren wij uw kind, een op een, de leerstof aan. Op de terugweg krijgt uw kind oefenstof die hij/zij voldoende beheerst om zelf te oefenen. Op die manier voorkomen wij dat uw kind de stof fout oefent. Wij staan bekend om het veelvuldig gebruik van spelmateriaal om uw kind op een speelse manier te leren zwemmen.

Gratis zwemplezier

Kinderen die bij ons op zwemles zitten kunnen gratis vrij zwemmen onder begeleiding van een volwassene. Als begeleider kunt u een begeleidersabonnement afsluiten op naam van uw kind, waarmee u een korting krijgt op een 10-baden kaart voor volwassenen.