Beuningen: (024) 677 19 87
Terug
Home

Meer bewegen voor ouderen (MBVO)

Direct
inschrijven!

Een fit en vitaler gevoel door bewegen in het water

Gelukkig vinden steeds meer ouderen hun weg naar het zwembad. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook voor watergym. Het uitvoeren van oefeningen in het water heeft het grote voordeel dat de gewrichten minimaal worden belast. Daarnaast zorgt ook de aangename temperatuur (30°C) van het water ervoor dat de kans op spierblessures nihil is. MBVO zorgt ervoor dat het lichaam in betere conditie blijft en houdt mensen langer mobiel. De oefeningen worden in het instructiebad uitgevoerd, onder leiding van deskundige zweminstructeurs en -instructrices, die hun aantekening MBVO hebben. Zij zorgen niet alleen voor de nodige lichamelijke inspanning, maar ook voor een ontspannen sfeer.

De opbouw van de lessen

Voordat we met ouderen aan conditietraining gaan beginnen doen we eerst gedurende enkele maanden oefeningen die de spieren en gewrichten soepeler en sterker maken . Er wordt ook gewerkt aan een betere en diepere ademhaling. In de daarop volgende conditietraining wordt de bewegingsgrens verruimd, waarbij we van diverse materialen gebruik maken. Iedereen krijgt de gelegenheid in zijn of haar eigen tempo te werken waarbij competitie geen rol mag spelen.

De deelnemers worden tijdens MBVO vertrouwd gemaakt met de reacties van het lichaam op lichamelijke inspanning, zodat deze signalen eerder en beter herkend worden. Een goede conditie krijg je alleen door een regelmatige en verantwoorde belasting van het lichaam. Even belangrijk als een goede voorbereiding is het ontspannen van het lichaam en het leveren van inspanning. Uiteindelijk leidt dit tot een fit en uiteindelijk vitaler gevoel. Inspanning, spelelement en ontspanning zijn tevens de elementen die zorgen voor een sportief en gezellig samenzijn.

 

Kies hier onder uw gewenste locatie.

Beuningen

Tijden

DagTijd
dinsdag09:15 - 10:00 Guido
woensdag11:15 - 12:00 Brenda/Nicol

Tarieven

BeschrijvingPrijs
Per les€7,35*
10 Lessen (10 weken geldig)€67,50
13 Lessen (13 weken geldig)€73,00*
* Borg polsband (eenmalig)€7,50

Direct inschrijven

Aanmelden activiteiten - Beuningen